Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden HÜDA-PAR açıklaması: Cumhuriyetimizi yıkma girişimidir!

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesi talebi üzerine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bir bildiri yayınladı. Bildiride anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesinin Cumhuriyeti yıkma girişimi olduğu belirtildi

12punto

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun 'anayasanın 4. maddesinin kaldırılması' talebine ilişkin bir bildiri yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Anayasada değiştirilemez maddeler olmaması demek, bütün o değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasanın 4’üncü maddesine karşıyız, tamam mı? Anladınız mı? 4’üncü madde olmasın. 4’üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır.Bir daha söylüyorum, altını çizerek söylüyorum” açıklamalarında bulunmuş ve kamuoyunda yoğun tepkilere neden olmuştu.

'BU DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERMEK BÖLÜCÜLÜĞE HİZMET EDER'

Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yaptığı açıklamaların ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Konuya ilişkin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bir bildiri yayınladı. Bildiride değişikliğin bölücülüğe hizmet edeceğine değinen ÇYDD, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ederek şu açıklamaları yaptı:

'ANAYASANIN İLK 4 MADDESİNİ DEĞİŞTİRMEK, 101 YILLIK CUMHURİYETİMİZİ YIKMA GİRİŞİMİDİR!'

"Anayasamızın dördüncü maddesi, devletin temel niteliklerini, resmi dilini, bayrağını, ulusal marşını ve başkentini düzenleyen ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilmesinin teklif bile edilemeyeceğini düzenler.

Anayasa’nın dördüncü maddesi, devletin temel niteliklerinin, resmi dilinin, bayrağının ve üniter yapısının korucu zırhıdır ve güvencesidir. Bu güvenceyi hedef almak devletin kuruluş ilkelerini ve temel niteliklerini hedef almaktır. Bu değişikliği önermek gericiliğe ve bölücülüğe hizmet eder ve bu değişikliği öneren siyasal partilerin demokratik siyasal hayatta yeri olmamalıdır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."