Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı

2014 yılında kaldığı cezaevinde intihar eden ancak ölümü şüpheli bulunan Cem Garipoğlu'nun mezarının açılma kararı gündeme bomba gibi düştü. Münevver Karabulut'u, 15 yıl önce vahşice öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün saat 11.00'de açılmaya başlandı. Cem Garipoğlu’nun mezarının yanında bulunan ve adeta mezarı gizleyen ağaç, ekipler tarafından söküldü. Garipoğlu'nun cenazesi mezarlıktan çıkarıldı. Ekipler güvenlik önlemi almak için mezarın etrafına branda çekti.

12punto

Türkiye'yi 2009 yılında sarsan Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu, yargılandığı süreçte 7 ay boyunca saklanmış ve avukatı Aytekin Kaya ile birlikte 17 Eylül 2009 günü Bahçelievler polis merkezine giderek teslim olmuştu.

Yargılama sonucunda Garipoğlu, 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak cezaevine girdikten kısa bir süre sonra 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri Cezaevi'nde intihar etmişti.

Ölümü şüpheli bulunan Cem Garipoğlu'nun mezarı, Karabulut ailesinin yıllar süren fethi kabir işlemi başvurusunun olumlu sonuçlanmasıyla beraber bugün saat 11.00 itibarıyla açılmaya başlandı. 

Adli heyetin bulunduğu mezarlıkta herhangi bir delil kaybının olmaması için güvenlik güçleri de önlem aldı.

EKİPLER MEZARLIĞA GELDİ

Münevver Karabulut’u 15 yıl önce öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarını kazacak olan görevliler, olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı mezarlığa geldi.

Cem Garipoğlu'nun cesedinden alınacak kemik örnekleri ile kimlik eşleşmesi yapılacak.

MÜNEVVER KARABULUT'UN AİLESİ GELMEDİ

Mezarı kazma işlemleri başladı. Mezarın boş olduğunu iddia eden Münevver Karabulut'un ailesi, mezarın kazım işlemleri sırasında mezarlıkta bulunmamayı tercih etti. 

AĞAÇ SÖKÜLDÜ

Cem Garipoğlu'nun mezarının yanında bulunan ve mezarı kapatan ağaç ekipler tarafından söküldü.

MEZAR AÇILDI, CESET ÇIKARILDI

Cem Garipoğlu'nun cenazesi mezarlıktan çıkarıldı. Ekipler güvenlik önlemi almak için mezarın etrafına branda çekti.

CESET TABUTA KONULARAK ADLİ TUP KURUMU'NA GÖTÜRÜLDÜ

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılma işlemi tamamlandı. Sabah saatlerinden itibaren polis ekipleri mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, görevlendirilen cumhuriyet savcısı, polis ve olay yeri inceleme ekipleri, Adli Tıp Kurumu görevlileri ile Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mezarlıkta hazır bulundu.

Garipoğlu’nun mezarından çıkarılan ceset, tabuta konularak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleri ailesiyle eşleştirilecek ve mezardaki kişinin Garipoğlu olup olmadığı netlik kazanacak.