CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Filistin atkılı Deniz Gezmiş anması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anma törenlerinde bulundu. Özgür Özel’in Ankara Karşıyaka mezarlığında yapılan anma töreninde taktığı Filistin atkısı ise dikkatlerden kaçmadı.

12punto

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı mezarı başına andı.  Özel, 68 Kuşağı önderlerinin Filistin mücadelesine de vurgu yaparak Filistin atkısı taktı. Özgür Özel anma töreninde şu açıklamalarda bulundu.

‘Bizim mücadelemiz Deniz Gezmiş’in mücadelesidir’

Anma törenine Filistin atkısı ile çıkan Özgür Özel bunun nedenleri hakkında şunları söyledi:

“Atkı Deniz Gezmiş’in Filistin Davası’ndaki duruşunu hatırlatmak için taktığımız ve o duruşu devam ettirdiğimize yönelik takılmıştır. Burada bir Filistin atkısı var. Deniz Gezmiş’in davası aynı zamanda Filistin davasıdır. Deniz Gezmiş Filistin’de El Fetih kamplarında İsrail zulmüne ve işgaline karşı direnmiştir. Filistinle dayanışan sözlerimiz,  bizim mücadelemiz Yaser Arafat ile Bülent Ecevit’in mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Deniz Gezmiş’in mücadelesidir. Deniz Gezmiş’in yolundan giden sadece Özgür Özel değildir, bütün Cumhuriyet Halk Partililer Deniz Gezmiş’tir, Deniz Gezmiş’in yolundan giderler”