CHP lideri Özgür Özel, 'Eğitim Mitingi'nde Erdoğan'a seslendi: 'Madem atamayacaktın...'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Saraçhane Meydanı’nda düzenlediği ‘Eğitim Mitingi’ başladı. Mitinge katılan CHP lideri Özgür Özel, "Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sırtını dönüyorsun?" dedi.

12punto

CHP, eğitim ve eğitim sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle Büyük Eğitim Mitingi düzenleme kararı aldı.

Öğretmenlerin ve sendikaların katıldığı miting saat 13.00'da Saraçhane Meydanı'nda başladı.

Eğitim-İş Başkanı Kadem Özbay ve Eğitim-Sen Başkanı Kemal Irmak, mitingde bir konuşma yaptı.

Özel'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Bir kusurları yok ki atanamamış olsunlar atanmayan öğretmenler. Kaldırılacağına söz verilen mülakatın sınavda 1,2. olduğu halde sorulan soruya yandaşça cevap veremediği için liyakatlı olduğu halde mülakat mağdurlarıyla birlikte herkes ve onlara destek olmak üzere burada bulunan herkese hoş geldiniz diyorum."

"ERDOĞAN'A SESLENİYORUM..."

Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sırtını dönüyorsun?

‘YENİ MÜFREDAT’ TEPKİSİ

*Cumhuriyetle derdi olan bir Bakan, Cumhuriyetle sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir. Seçim sloganı müfredat adı olamaz. Bu kafaya sonuna kadar direneceğiz.Ferman tek adamınsa, mücadele milletindir.