CHP'den Batı Nil Virüsü açıklaması: 'Ölümlü vakalar olduğunu duyduk'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, "Batı Nil virüsüne ilişkin bakanlık tarafından 6 vaka açıklandı. Ama biz hastaneye yatan onlarca ciddi vaka olduğunu biliyoruz. İlgili uzmanlardan ölümlü vakalar olduğu duyumunu da aldık" iddalarında bulundu.

12punto

CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Batı Nil Virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

'MARMARA BÖLGESİNDE ÖNEMLİ SAYIDA VAKA VAR'

CHP'nin Sağlık Bakanlığı Enfeksiyon Hastalıkları İzleme ve Değerlendirme Akademik Kurulu oluşturulduğunu belirten Şahbaz, ülkemizde görülen bulaşıcı hastalıklara dair şu şekilde açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizde şu anda yaşanan ve halk sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıkları, önem sırasına göre halihazırda Covid-19, Batı Nil virüsü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve M-Çiçeği hastalığı olarak sıralayabiliriz. Romanya, Bulgaristan, Yunanistan gibi Balkan ülkelerinde bir süredir Batı Nil virüsü salgını yaşanıyor. Bununla birlikte sulak alanların bol olduğu başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde halen önemli sayıda vaka tespit edilmiştir."

'ÖLÜMLÜ VAKALAR OLDUĞUNU DUYUYORUZ'

Batı Nil Virüsünün ülkemizde ölümlü vakalarının olduğunu iddia eden Zeliha Aksaz Şahbaz, "Batı Nil virüsüne ilişkin Bakanlık tarafından 6 vaka açıklandı. Ama biz hastaneye yatan onlarca ciddi vaka olduğunu biliyoruz. İlgili uzmanlardan ölümlü vakalar olduğu duyumunu da aldık. Batı Nil virüsünde yüzde 20 civarında hastaneye yatış oranı, yüzde 1-3 arasında ölüm olduğu göz önüne alınırsa, bine yakın vaka olabileceği tahmin edilmektedir. Havaların soğuması ile birlikte vaka sayısında azalma beklenebilir. Panik oluşturacak bir durum olmamakla birlikte gerekli önlemler alınmalı, sürveyansı ve takibi yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.