CHP'li Uzgel'den Feyzioğlu atamasına dair tepki: 'Hükümet arka çıktı'

CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

12punto

CHP'li İlhan Uzgel tv100'de yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programında Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine tepki gösterdi.

Uzgel, "Metin Feyzioğlu'na Özgür Özel'i karşılamadığı için hükümet arka çıktı Prag'a atayarak." diye konuştu.

"HÜKÜMET ARKA ÇIKTI"

İlhan Uzgel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Metin Feyzioğlu'nun şöyle bir endişesi olabilir, açık konuşayım. Acaba görüşürsem bana bir şey derler mi? Gelip bir 'merhaba nasılsınız?' diyecek başka bir şey yok ki. Ödül veya ceza demek istemiyorum. O zaman Kıbrıs'taki pozisyonu küçümsemiş oluruz 'ödüllendirildi' dersek. Sanki kötü bir yerden iyi bir yere gitmiş gibi olur. Metin Feyzioğlu'na Özgür Özel'i karşılamadığı için hükümet arka çıktı Prag'a atayarak. 

"AYIP"

Biz bir ülkeye gittiğimizde önceden yazışıyoruz. İlk ziyaretimizi de büyükelçiliğine yapıyoruz. Türkiye'nin ana muhalefet partisiyiz, düşman değiliz. Feyzioğlu tarafından karşılanmamak ayıp. İlgilenmemek ayıp."

NE OLMUŞTU?

Eski Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümünde KKTC’de düzenlenen törende CHP lideri Özgür Özel’i karşılamamasıyla gündeme gelmişti.