Cumhur İttifakı Muğla adayı Aydın Ayaydın'dan Akbelen açıklaması. 'Görevimi yaptım'

Ayaydın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akbelen'deki kamulaştırma kararı iptal etmesiyle ilgili "Cumhurbaşkanını aradım ve objektif olan tespitlerimi aktardım. 24 saat boyunca uyumadım. Resmi Gazete yayınlanınca kararın iptal edildiğini görünce Muğlalılar adına çok sevindim. Yararlı bir iş oldu, görevimi yaptım" dedi.

12punto

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, tv100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın'ın sorularını yanıtladı.

AKBELEN KARARI HAKKINDA ŞÖYLE KONUŞTU

Cumhurbaşkanlığının üç gün önce çıkardığı kararname ile Akbelen'in bitişiğindeki İkizköy, Çamköy ve Karacahisar köylerinde bulunan 192 parselin mevcut olan linyit kömür havzası ile birleştirilmesi için kamulaştırma kararı çıktı.

Bu karar çıktığında Muğla'ya ilk gider gitmez benim projelerimin arasında çevreye duyarlı projeler düşünüp buna müdahale etmem gerektiğini düşündüm. 

Hemen atladım, kararnamenin ertesi günü gittim köylülerle görüştüm. Vatandaşlarla görüştümi yeri de incelemedim. Nereler kapsama alınıyor diye baktım. Açıkçası görünce üzüldüm. Buraların kamulaştırılması, linyit kömür bölgesine katılmasını yanlış olarak gördüm. Köylülerden de böyle bir intiba aldım. 

Bunun üzerine bir aksiyon almam gerekiyordu. Cumhurbaşkanını aradım ve objektif olan tespitlerimi aktardım. Çünkü ben cumhurbaşkanını iyi tanıyan biriyim. Cumhurbaşkanına doğruları söylerseniz, cumhurbaşkanı objektif düşünür. Cumhurbaşkanı bunu değerlendireceğini söyledi. Ertesi gün cumhurbaşkanının mitingleri vardı. Ben 24 saat boyunca uyumadım, buraya odaklandım. Mitinglerde iken cumhurbaşkanımızı iki defa daha aradım. 

Cumhurbaşkanı durumu araştırdığını ve değerlendireceğini söyledi. Resmi Gazete yayınlanınca kararın iptal edildiğini görünce Muğlalılar adına çok sevindim. O gece çok rahat bir uyku uyudum. Ondan önceki gece hiç uyumamıştım. Ben görevimi yaptığımı düşündüm. Ben sadece objektif olarak olayları cumhurbaşkanına aktardım. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra girişimlerim devam edecektir. 

"MAZBATAYI ALDIĞIM GÜNÜN ERTESİ İŞE BAŞLAYACAĞIM"

Aday olduğum günden bugüne projelerimde ortaya çıkıyorum. Atatürk ve cumhuriyet kelimelerinin arkasına sığınanlardan çok daha fazla Atatürkçüyüm, cumhuriyetin temel değerlerine saygılıyım. Ben Atatürk ve cumhuriyetin siyasetten kullanmayı asla kendime yedirmem. Ben Atatürk'ün yapın dediği şeyleri yapıyorum. Ben vazifemi yapıyorum, görevimi yapıyorum. Mazbatayı aldığım günün ertesi ceketimi çıkarıp, kollarımı sıvayıp gece gündüz işe başlayacağım.

"MUĞLA'DA YAŞANTIYA MÜDAHALE GÖRMEDİM"

Ben seküler yaşantısı olan bir insanım. Denize de gireriz, içkili yerlere de gireriz, konserlere de gideriz. Ben 25 senedir Bodrum'da, Muğla'da hiç kimsenin yaşantısına müdahale olduğunu görmedim. Ben seçildikten sonra asla böyle bir şeyin olması mümkün değildir. 9 belediye bizim elimizde. Hangisinde yaşam tarzına müdahale var mı?