Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan lideri Vucic'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiğini, işbirliği alanlarını çeşitlendirme ve geliştirmeye devam edileceğini söyledi.

AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiğini, iş birliği alanlarını çeşitlendirme ve geliştirmeye büyük bir kararlılık içinde devam edileceğini bildirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Sırbistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiğini, işbirliği alanlarını çeşitlendirme ve geliştirmeye büyük bir kararlılık içinde devam edileceğini, ayrıca Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalog sürecinin devamının önemli olduğunu belirtti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

SIRBİSTAN VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Son yıllarda Sırbistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler çeşitli alanlarda gelişmeye başladı. Türkiye, hem özel hem de kamu girişimleri aracılığıyla Sırbistan'la olan ticari ilişkişlerini ilerletiyor.

Sırbistan, Bayraktar İHA ve SİHA'larının ihraç edildiği başlıca ülkelerden birisi. Geçtiğimiz aylarda Vucic, askeri alanda Türkiye'den yaptıkları ithalatın artabileceğini açıklamıştı.

Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilim nedeniyle Sırbistan, askeri alanda yatırımlarını artırarak ordusunu genişletmek için çabalıyor.

Sırp Cumhurbaşkanı, daha önce Erdoğan'dan kendilerine daha fazla İHA ve SİHA satılması için 'söz aldığını' dile getirmişti.