Cumhur'un ortağı BBP lideri Destici'den asgari ücret açıklaması: 'İki kez tespit edilmeli'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de yaşanan katliamlara ilişkin, "İslam dünyasının birlik olması lazım. ABD ve uluslararası kuruluşlar sessiz kalırken, Türkiye garantörlük dahil olmak üzere sorumluluk almaya hazır olduğunu açıklamıştır. Türkiye, kalıcı barışın sağlanması için mücadelesini sürdürecektir" dedi.

12punto

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesini savundu.

Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de yaşanan katliamlara ilişkin, "İslam dünyasının birlik olması lazım. ABD ve uluslararası kuruluşlar sessiz kalırken, Türkiye garantörlük dahil olmak üzere sorumluluk almaya hazır olduğunu açıklamıştır. Türkiye, kalıcı barışın sağlanması için mücadelesini sürdürecektir" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Destici, emeklilerin mağduriyetinin süratle giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, "En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyelerine getirilmelidir" diye konuştu.

Asgari ücretle ilgili de konuşan Destici, "Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda iki kez yani ocak ve temmuz ayında tespit edilmeye devam edilmelidir" dedi.

Destici, yerel seçimlerle ilgili de hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "Büyük Birlik Partisi 81 ilde, 922 ilçede ve 390 belde de bin 392 belediye ve bunlara bağlı belediye meclis üyelikleri, il genel meclis üyeliklerinin tamamında aday çıkarma gücüne de kudretine de sahiptir" dedi.