DEM Partili Beştaş'tan Engin Polat tepkisi

Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı “kara para aklama” davasında mahkemenin, 4 tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliye kararına DEM Parti’den sert tepki geldi.

12punto

Türkiye’nin yakından takip ettiği Polatlar davasında ara karar açıklandı.

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' ile suçlanan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada tutuklu kalmadı.

Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 4'ü tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün için tahliye kararı verildi.

Polatlar davasındaki karara DEM Parti’den tepki geldi.

Tutuklu sanıkların serbest bırakılmasına yönelik kararın ardından DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Emine Şenyaşar'ın adalet arayışına dikkat çekti. 

Şenyaşar'ın eşi öldürüldü, iki oğlu ise halen tutuklu. Beştaş, "Suçlular özgürken, hak arayanlar tutsak. Adaletin bu hale gelmesine katkı sunanlarda utanma duygusu yok mu?" ifadelerini kullandı.

Beştaş’ın paylaşımının tamamı şöyle:

"Eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu da tutuklanan #EmineŞenyaşar yıllardır adalet mücadelesi veriyor!

Emine annenin haklılığı karşısında susan adalet; büyük büyük laflarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat’ı tahliye etti! 

Haberlerde 1 numara !

Suçluların özgür; hak arayanların tutsak edildiği bir ülkede sözün bittiği yer!

Kara para aklayıcılara, hırsızlara, dolandırıcılara, katillere, uyuşturucu tacirlerine hürriyet; hak ve adalet arayanlara ceza! Ülkenin dengesi bu mudur!? Bu duruma sessiz kalanlar ülkeyi nasıl bir çukura ittiklerinin farkındalar mı?! 

Adaletin bu hale gelmesine katkı sunanlarda utanma duygusu da mı yok?!

Cezaevlerinde ölümle yüzyüze 100’lerce hastayı görmüyorlar.!

Baştan sona çürüme, riya, çifte standart…"