DEM Parti’nin Diyarbakır’daki ‘yasaklı mitingi’ sonrası 15 kişi daha gözaltına alındı

Diyarbakır valiliği, yasaklanan DEM Parti mitingi sonrası açıklama yaptı. Açıklamada, 15 kişinin daha bu sabah gözaltına alındığı, 8 kişinin ise arandığı belirtildi.

12punto

Diyarbakır’da geçtiğimiz pazar günü DEM Parti tarafından düzenlenen mitingde, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan basın açıklamasında, terör örgütü propagandası yapıldığı gerekçesi valilik tarafından işlem başlatıldı.

Diyarbakır valiliğince "kamu düzeni ve güvenliğinin bozulmaması" gerekçesiyle yasaklanan miting nedeniyle 15 kişinin daha bu sabah gözaltına alındığı, 8 kişinin yakalanması için çalışmaların devam edildiği bildirildi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi: İlimizde 13 Ekim tarihinde DEM Parti milletvekilleri tarafından yapılan açıklama sırasında terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 15 kişi daha bu sabah gözaltına alınmıştır. 8 şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir. Diyarbakır'ın huzurunu bozmak isteyenlere kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek ve "Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek" amacıyla DEM Parti'nin öncülüğünde, 13 Ekim Pazar günü yapılması planlanan miting, valilik tarafından yasaklanmıştı. Bunun üzerine DEM Parti, basın açıklaması düzenledi. Emniyetin, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğullları’ın katıldığı basın açıklaması sırasında terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tespit edilenlere yönelik operasyon başlatılmıştı.