Deprem kenti Hatay'ı kar yağışı ve deniz taşkınları bekliyor

İskenderun Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Abdulla Sakallı, Hatay'da kış aylarında bazı günlerin ortalama sıcaklığın altında ve bol yağışlı geçeceğini belirterek, pazar günü yurdun tamamında kar yağışı görülebileceğini söyledi.

İHA

İskenderun Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdulla Sakallı kış aylarında ortalama sıcaklığın altında ve yağışlı günlerin olacağına dikkat çekerek, günbatısı rüzgarının etkili olduğu yağışlı günlerde Hatay'ın Samandağ ve İskenderun ilçelerinde deniz taşkınlarının sıkça yaşanabileceğini ifade etti. Sakallı, depremin etkilerinin hissedildiği Hatay'da hava tahminlerine ilişkin bilgiler de verdi.

Doç. Dr. Sakallı,Hatay'da yaşayan vatandaşları bilgilendirdi. Sakallı, Akdeniz bölgesinde ılıman bir kışın beklendiğini belirtti. Günbatımı rüzgarlarının etkili olduğu yağışlı günlerde İskenderun ve Samandağ ilçelerinde deniz taşkınlarına karşı uyarılarda bulundu.

Ayrıca, asrın soğuğu tartışmalarına da değinen Sakallı, bölgede ciddi bir soğuk hava dalgası beklentisinin olmadığını ifade etti. Ancak, Trakya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasıyla pazar günü yurdun genelinde kar yağışı görülebileceğini belirtti.

Günbatısı rüzgarı ve yağışlarında İskenderun ve Samandağ ilçelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sakallı, deniz taşkınlarına karşı önlem alınması gerektiğini aktardı. Ayrıca, sosyal medyada dezenformasyonun arttığına dikkat çeken uzman, bilimsel bilgilerin takip edilmesi ve yanlış bilgilerden kaçınılması gerektiğini söyledi.