Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Derneği Başkanı anlattı

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin Kaban, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen 145 kişiden hâlâ haber alınamadığını ve verilen araştırma önergelerinin reddedildiğini açıkladı.

12punto

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin Kaban, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından hala 145 kişiden haber alınamadığını duyurdu. Kaban, kayıpların bulunması amacıyla verilen araştırma ve soru önergelerinin reddedilmesinin ailelerin üzüntüsünü artırdığını ifade etti.

44 ÇOCUK NEREDE?

Kaban, kayıplardan 44'ünün çocuk olduğunu belirterek, ailelerin seslerini duyurmak ve kayıpların bulunmasını sağlamak için yetkililere çağrıda bulundu. "Bu 44 çocuk nerede? Bu ailelerin sesini duyun. Önergeleri reddetmeyin, kabul edin. Araştırılsın, çocuklarımız bulunsun, yetişkinlerimiz bulunsun. 145 kaybımız bulunsun" şeklinde konuştu.

145 KAYIP VAR 

Kaban, konuşmasında şu bilgileri verdi: “Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 18 ay geçti. Deprem kayıpları hala bulunamadı. Elimdeki dosyada 145 kayıp var, bunlardan 44’ü çocuk. 6 aylık bir bebekten 17 yaşındaki bir çocuğa kadar çeşitli yaş gruplarında kayıplarımız bulunuyor. Abbas Yiğit Köse, Esila Özgür, Melisa Önder, Muhammed Enes Demir, Furkan Alparslan, Mehmet Akif Koşar, Mustafa Kemal Koşar, Asel Kılıç, Nevra Dönmez gibi çocuklar hala bulunamadı. Verilen her önerge reddedildi, araştırma komisyonu kurulması için verilen her önerge kabul edilmedi.”

Kaban, Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürk ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün kayıp çocuklarla ilgili soru önergelerine verilen yanıtlarda çocukların kaybolmadığının belirtildiğini de sözlerine ekledi. Dernek, yetkililerden acil ve etkili adımlar atılmasını talep ederek, kayıpların bir an önce bulunmasını istedi.