Dervişoğlu'ndan, Kürşad Zorlu'nun 'Can Atalay' açıklamasına düzeltme: 'Tecrübesizliklerine bağlıyoruz'

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 10 Eylül'de TBMM Genel Kurulu'nu Can Atalay için yeniden olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurmuş, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'dan 'davete icabet etmeyeceğiz' açıklaması gelmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Zorlu'nun açıklamasının partilerini bağlamadığını söyledi.

12punto

CHP'li Emir, Anayasa Mahkemesi'nin Gezi davası hükümlüsü ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkında verdiği karar doğrultusunda TBMM Genel Kurulu'nu 10 Eylül'de yeniden olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurdu.

İYİ PARTİ'DEN OLUMSUZ YANIT

CHP'nin davetine yanıt veren İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'nin girişimine karşı olduğunu ifade etti.

Ekol TV'ye konuşan Zorlu, "Bir defa toplandık. Hiç de hoş olmayan görüntüler yaşandı. Parlamentonun bu tür görüntülerle anılması beni mahcup ediyor, üzüyor. Can Atalay için normal yasama dönemi beklenmeli. Oylama da yapıldı zaten" dedi.

Zorlu, ayrıca parti grubunun alacağı karara saygı duyacağını ve katılacağını belirterek, "Parlamenter demokrasi çağrıları yaparken böyle bir fotoğraf verilmesi milletimizin kafasını da karıştırıyor.

Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz diye soruyor milletimiz haklı olarak. Ben tekraren bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir fotoğrafın içinde yer almak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI DERVİŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Zorlu'nun bu sözlerinin ardından İsmail Saymaz'a açıklamada bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yapılan açıklamanın İYİ Parti'yi bağlamadığını ve Kürşad Zorlu'nun kendi fikri olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi:

“Zorlu, şahsi görüşünü beyan etmiş. Partimizde bu kararlar yetkili kurullarda alınıyor. Bazı arkadaşlarımızın bağımsız milletvekili gibi davranmalarını, kendilerinin başka bir gerekçeleri yoksa tecrübesizliklerine bağlıyoruz.”