Destici'den mülteciler üzerinden tepki çeken açıklama: 'Özgecan Aslan'ı kim öldürdü?'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu, "Hepsi Bu Hafta Oldu" programına konuk oldu. Destici'nin mültecilere ilişkin yaptığı benzetme tepki çekti.

12punto

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kayseri olayları üzerine yaptığı açıklamalar sırasında Türk yurttaşların da suç işlediğini ve suçun şahsiliği ilkesine dikkat çekti. 

 Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu, "Hepsi Bu Hafta Oldu" programına konuk olan Destici açıklamasında şunları söyledi:

'ÖZGECAN ASLAN'I KİM TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRDÜ?'

"Biz mültecilerin geri gönderilmesi ile ilgili her türlü çalışmanın yapılmasını ve bunların güvenli bir şekilde geldikleri yerlere gitmelerini dile getiriyoruz. Biraz önce konuştuğumuzda şu ortaya çıktı. Türk millyetçiliğine büyük zarar veren bir hadisedir. Mültecilerden biri bir suç işledi. Bunu bizim vatandaşlarımız da işliyor. Özgecan Aslan'ı kim kaçırdı, tecavüz edip öldürdü? Ya da küçük çocukları kim kuyulara attı. Meseleye böyle bakamayız. O suçu kim işlediyse o cezayı ona vereceksiniz. Çocuğa tecavüz etti diye öbür adamı linç ediyorsun, saldırdığın ya da yaktığın evlerde masum çocuklar var. Türk milleti merhametlidir, Türk milleti şevkatlidir"