Dilan-Engin Polat soruşturmasına yeni savcı atandı

Dilan Polat-Engin Polat soruşturmasını yürüten savcı Gökalp Kökçü'nün Erzurum'a tayin edilmesinden sonra davayı takip etmesi için savcı Ahmet Çolak'ın görevlendirildiği öğrenildi.

12punto

Müslim SARIYAR / 12punto.com.tr

Kara para aklama suçlamasıyla 5 Kasım 2023'te ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile birlikte 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Polatlar dosyasına bakan Gökalp Kökçü'nün Erzurum'a tayin edilmesinin ardından dosyaya hangi savcının atanacağı merak ediliyordu.

YENİ SAVCI BELLİ OLDU

Kökçü'nün yerine savcı ataması yapıldı. Polat ailesinin kara para aklamakla suçlandıkları dosyaya Ahmet Çolak atandı.

Öte yandan Gökalp Kökçü'nün baktığı iki kritik dosya olan Tuzlaspor ve Özlem Öz-Tayyar Öz soruşturmasına da iki ayrı savcı atandı.

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT'IN SUÇU NE?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet suçlarıyla ilgili 5 Kasım 2023'te soruşturma başlattı.

Şirketlerinde yapılan aramalarda elde edilen dijital materyaller ve defterlerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlandı.

Rapora göre, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi tespit edildi.

Dilan-Engin Polat ve beraberindeki 14 kişinin yargılanması sürüyor.