Dilruba tahliye sürecini anlattı: 'Alınmam kadar bırakılmam da saçma oldu'

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle 18 gün tutuklu kalan ve gece saatlerinde tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dilruba K., "Alınmam kadar bırakılmam da saçma oldu. Her şey çok saçma ve alakasız bir şekilde ilerledi" dedi.

12punto

Bir sokak röportajında Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin sözlerine nedeniyle tutuklanan ve 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu, önceki gece (29 Ağustos) saat 21.00 sıralarında tahliye oldu.

Kayserilioğlu dün (30 Ağustos) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile beraber 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış törenine katıldı.

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu gece yarısı ailesine ve avukatına haber verilmeden tahliye edilmişti.

Sözcü'ye konuşan Dilruba Kayserilioğlu, "Alınmam kadar bırakılmam da saçma oldu" dedi.

'HER ŞEY ÇOK SAÇMA VE ALAKASIZ BİR ŞEKİLDE İLERLEDİ'

Kayserilioğlu, şunları söyledi:

"Mutluyum tabi ki ama daha dava süreci devam ettiği için çok da bir şey söyleyemiyorum. 3'ünden sonra kendimi daha sağlıklı bir şekilde, fırsat verilirse ifade edeceğim.

16.30-17.00 gibi haber verildi ama daha geç saatlerde çıktım. 21.30-22.00 gibi çıktım, eve gelmem 01.00'i buldu. Fakat aileme, avukatlarıma, hiç kimseye haber verilmemişti. 

Tesadüf eseri oradan geçen bir vatandaştan telefon edip bekledim. Çok değişik, ani bir süreç oldu. Alınmam kadar bırakılmam da saçma oldu.

Aslında hiç girmemeyi bekliyordum. Girdikten sonra çok daha çabuk çıkmayı bekliyordum. Ama o şekilde de çıkmayı beklemiyordum. Her şey çok saçma ve alakasız bir şekilde ilerledi."