DNA örnekleri eşleşmişti: Narin'in amcası tutuklandı

Kayıp Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınan Narin'in amcası Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran Jandarma'daki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Amca Salim Güran, savcılık ifadesinin ardından tutuklandı. Öte yandan kent merkezinde ikamet eden diğer amcası A.R.G'nin evinde de jandarma ekipleri tarafından arama yapılıyor.

12punto

Diyarbakır'da Kuran kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'a ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S.G, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

13 gündür bulunması için tüm Diyarbakır'ın seferber olduğu Narin amcası S.G., tutuklanmak üzere mahkemeye çıkartıldı. 2 gün önce gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran tutuklandı.

Amcanın tutuklanma sebebinin ise TCK 109 "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve TCK 81"kasten adam öldürme" olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan jandarma ekipleri, Narin Güran'ın Diyarbakır'da kent merkezinde ikamet eden bir diğer amcası A.R.G'nin evinde arama başlattı. Ekiplerin arama çalışması sürüyor. 

DNA ÖRNEĞİ EŞLEŞMİŞTİ

Gözaltına alınan amcasının aracındaki DNA örneği ile Narin Güran'ın kıyafetlerindeki DNA örneği eşleşmişti. Amcanın, Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı belirlenmişti.

Halk TV'nin haberine göre; soruşturmada amcasının telefonundaki tüm mesaj ve arama kayıtlarını silmek için özel bir uygulama kullandığı tespit edilmişti.

130 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU

Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

AĞABEYİ DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.