Eğitim-İş yöneticisi Cengiz Sarıyer'den velilere kritik uyarılar: İmam hatiplere giriş var çıkış yok

Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer 12punto'ya açıklamalarda bulundu. Sarıyer, imam hatip okullarından farklı okullara geçmek isteyen öğrencilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Selçuk Çelik

Selçuk Ahmet ÇELİK    12punto.com.tr 

Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, imam hatip okullarından farklı okullara geçmek isteyen öğrencilerin nakil süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları 12punto'ya anlattı. Cengiz Sarıyer, velilerin bu süreçte kararlı olmalarının önemine vurgu yaparak, "Eğer veli kararlıysa çocuğunu alabilir. Hiçbir okul idaresi de bunun karşısında duramaz" ifadelerini kullandı.

VELİLERİN BU KONUDA KARARLI DURMASI GEREKİYOR

Sarıyer, okul yönetimlerinin öğrenci nakillerini zorlaştırdığını belirterek, "Okul yönetimi başka okullara nakil vermek istemeyebilir, ancak velilerin bu konuda kararlı durması gerekiyor. Eğer koşullar sağlanıyorsa, okul yönetimi öğrenciyi almak zorundadır" dedi. 

İNANILMAZ KAYNAKLAR AKTARILDI

Ayrıca, yıllardır imam hatip liselerinin, siyasi iktidar tarafından eğitimi ve toplumu gericileştirme amacıyla kullanıldığını ifade eden Sarıyer, AKP'nin 22 yıllık iktidarı boyunca bu okullara inanılmaz kaynaklar aktarıldığını ve olanaklar sağlandığını söyledi.

(Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer)

İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ BASKI YAPIYOR

İmam hatip liselerindeki öğrenci sayısının azalmasına rağmen, okul yöneticileri ve İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlerinin öğrencileri bu okullara yönlendirmek için baskı yaptığını belirten Sarıyer, "Ortaokul ve lise sınavları sürecinde okul yöneticilerine büyük baskılar uygulanıyor. Bu durum, yıllardır süregelen bir problem" diye konuştu.