Enver Altaylı’nın damadı yeniden tutuklandı

Üç gün önce hükümle birlikte tahliye edilen Enver Altaylı’nın damadı Metin Can Yılmaz, savcının karara itirazı üzerine bugün yeniden tutuklandı.

12punto

Müyesser Yıldız

“FETÖ üyeliği” suçlamasıyla 7 yıldır hapiste olan ve 12 yıl hapis cezasına çarptırılan, Yargıtay’ın bu kararı son sözü sorulmadığı için usulden bozması üzerine de Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanan Metin Can Yılmaz, Cuma günkü duruşmada yeniden 12 yıl hapis cezasına çarptırılırken, hükümle birlikte adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Ancak 16. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı, tahliye kararına aynı gün itiraz etti. 16. Ağır Ceza Mahkemesi bu itirazı oybirliğiyle reddedip, “Tahliye kararımız yerindedir.” diyerek itirazı 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

17. Ağır Ceza Mahkemesi de “kaçma şüphesi” gerekçesiyle Metin Can Yılmaz hakkında yakalama kararı çıkardı ve Yılmaz dün evinde gözaltına alındı. Bugün SEGBİS bağlantısıyla 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan Yılmaz’ın, Mahkeme Başkanı’nın karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla tutuklanmasına karar verildi.