Erdoğan’dan İsrail-Hamas savaşı açıklaması: Filistin devleti ertelenemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki İsrail-Filistin çatışmalarıyla ilgili "Ateşe körükle gitmenin faydası yok. Filistin devleti ertelenemez. Filistin meselesi uluslararası hukuka göre çözülmeli. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Türkiye gerilimin düşmesi için elinden geleni yapacak" dedi.

12punto

İzzeddin Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı saldırı, ikinci gününde karşılıklı çatışmalarla devam ederken konuya ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci bir açıklama geldi.

İstanbul’daki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kaydetti:

 

''Yüz yıllar boyunca barış yeri olan Kudüs gasbın ve yıkımın sembolü haline geldi. Bugün bölgemizdeki sorunların temelinde Filistin meselesi bulunuyor. Mesele çözülmedikçe bölge, barışa hasret kalacaktır. İki devletli çözümün muhafazası önemlidir. 67 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan Filistin devleti ertelenemez ihtiyaçtır. Biz hakkı hakikati, doğruyu söylemekten çekinmiyoruz.Nefret suçlarına göz yumanlar, farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşama iradesini de ne yazık ki dinamitlemektedir. Ateşe körükle gitmenin faydası yok. Filistin devleti ertelenemez. Filistin meselesi uluslararası hukuka göre çözülmeli. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Türkiye gerilimin düşmesi için elinden geleni yapacak.''