Eşi Özer Uçuran Çiller'i yitirmişti: Tansu Çiller'e taziye ziyaretleri

Eşi Özer Uçuran Çiller'i yitiren eski başbakanlardan Tansu Çiller'e taziye ziyaretlerinde bulunuldu. Özer Uçuran Çiller'in cenaze programı da belli oldu.

AA

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'e, eşi Özer Uçuran Çiller'in vefatı nedeniyle taziye ziyaretlerinde bulunuldu. 

Bir süredir diyaliz tedavisi gören 86 yaşındaki Özer Uçuran Çiller'in kalp krizi sonucu vefatı nedeniyle sabah saatlerinden itibaren ailenin Yeniköy'deki evlerine gelen ziyaretçiler, taziyelerini sundu. 

CENAZE TÖRENİ HAFTA BAŞINDA 

Tansu Çiller de bazı ziyaretçileri kapıya kadar çıkarak uğurladı.

Özer Uçuran Çiller'in cenazesi, 3 Haziran Pazartesi günü Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ÖZER UÇURAN ÇİLLER KİMDİR?

Özer Uçuran Çiller, 21 Eylül 1937 yılında doğdu. Mühendis ve iş insanıdır. Türkiye'nin eski başbakanlarından Tansu Çiller ile evli ve iki çocuk babasıdır. Evliliğinden sonra "Çiller" soyadını aldı.

Caddebostan'ın ilk ve 30 yıllık muhtarı ve market sahibi Ramiz Uçuran ile İsmet Uçuran çiftinin iki çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Saint Joseph Fransız Lisesinde okuduktan sonra Robert Kolejde (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik tahsilini yaptı.

Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı.

1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, 8 yıl Amerika'da kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Mehmet Emin Karamehmet'in yanında Çukurova Holding'te CEO olarak görev yaptı.

1981 yılında eşi Tansu Çiller ile beraber Marsan Marmara Holding'i kurdu. Ayrıca Milliyet ve Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı da yaptı.

Özer Uçuran Çiller 1 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybetmiştir.