Fahrettin Koca'nın hastanesinin önüne yapılacak otoparkı protesto edenlere saldırı

Acıbadem'deki yeşil alana eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hastanesi Medipol için otopark yapılmasına direnen halka hastane valeleri ve güvenlik görevlileri saldırdı.

12punto

İstanbul‘un Kadıköy ilçesine bağlı Acıbadem‘de, E-5 Metro hattının yanındaki kısıtlı yeşil alanlardan birinin üzerine eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘ya ait Medipol Hastanesi’ne otopark yapmak için başlayan inşaata karşı bölge halkının direnişi 214 gündür sürüyor.

YeşilGazete'de yer alan habere göre, ihalesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği, karayollarına ait alanda  ağaçların  sökülmeye başlanması üzerine başlayan nöbete başlayan vatandaşlara, dün hastanenin valesi ve güvenlik görevlileri saldırdı.

Aralarında kadınların ve yaşlıların da bulunduğu; aylardır yaşam alanlarını korumaya çalışan Acıbademliler darp edildi, hakaretlere uğradı. Nöbete katılan bir kadının kolu kırıldı, ameliyata alınmasına karar verildi.

Protestoyu gerçekleştiren Acıbadem Sakinleri Dayanışması grubunun sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:

"Medipol Hastanesinin valeleri tarafından darp edildik! Bir kadın arkadaşımızın kolunda kırık var hastanede alçıya alındı. Ibb'nin Medipol'den koruyamadığı karayollarına ait şev alanını koruyan Acıbademliler şiddete uğradı! Kamuoyuna duyurulur."