Fatih Altaylı'dan Baykar-İsrail ortaklığı çıkışı: 'Özel'in damadı o iş birliğini yapsa yine gurur duyar mıydınız?'

Gazeteci Fatih Altaylı, Baykar’ın Azerbaycan'da düzenlenen uluslararası savunma fuarında İsrail ile ortak sponsor olduğu iddialarına ilişkin konuştu. Bu sponsorluğun kendisi açısından bir sorun olmadığını ifade eden Altaylı, “Baykar adlı şirketin sahibi CHP Genel Başkanı'nın damadı olsaydı eğer ve böyle bir iş birliğini o yapsaydı o zaman yine gurur duyacak mıydınız?" sorusunu yöneltti.

12punto

Baykar’ın Azerbaycan’daki bir fuarda İsrail ile iş birliği yaptığı iddiası gündeme oturdu.

HALUK BAYRAKTAR ORTAKLIĞI GİZLEMEDİ

Konuyla ilgili eleştirilere yanıt veren Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bu gelişmeden ancak gurur duyulabilir" sözleriyle ortaklığı gizlemedi.

ALTAYLI'DAN TEPKİ

Kendisine ait YouTube kanalında gündemi değerlendiren gazeteci Fatih Altaylı, konuyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bu sponsorluğun kendi açısından bir sorun olmadığını hatta mutlu olduğunu belirten Altaylı, Baykar'a destek çıkanlara şu soruyu yöneltti:

“Baykar adlı şirketin sahibi CHP Genel Başkanı'nın damadı olsaydı eğer ve böyle bir iş birliğini o yapsaydı o zaman yine gurur duyacak mıydınız? Yoksa o zaman işte CHP zihniyeti diye bir tarafınızı mı yırtacaktınız bana onu söyleyin?”

Bazı gazetecileri tutumlarından dolayı eleştiren Fatih Altaylı "Sizde samimiyetin s'si bile yok. Yalancı ve sahtekarsınız" dedi.

Altaylı’nın konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

Dünden beri çokça tartışılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve özellikle siyasal islamcıların büyük gururu açıkça söyleyeyim, bizim de yaptığı işlerden ötürü pek de gocunmadığımız ve gurur duyduğumuz gurur demeyeyim de mutlu olduğumuz hoşumuza giden Baykar'ın, İsrail Havacılık Endüstrileri şirketi ve Katar Savunma Sanayi şirketi Barzan Holding ile birlikte Azerbaycan'daki bir savunma fuarına sponsor olması... O fuarda 53 kadar Türk şirketi pek çok İsrail şirketi de yine var. Burada Baykar'ı çok eleştirdiler. Baykar tarafı ve işte bu dezenformasyon zart zurt gibi şeylerle ilgilenen AKP'nin o tarafındaki kurumlar ise 'ne var canım bunda, bundan gururduymak lazım' dediler.

"ÖZEL'İN DAMADI OLSAYDI..."

Doğru mu biraz doğru... Peki diyelim ki bu Baykar adlı şirketin sahibi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın damadı olsaydı eğer ve böyle bir iş birliğini o yapsaydı eğer o zaman yine gurur duyacak mıydınız? Yoksa o zaman işte CHP zihniyeti diye bir tarafınızı mı yırtacaktınız bana onu söyleyin? Ben kendi adıma Baykar'ın o fuarda İsraillilerle ortaklaşa bir iş yapmasından ortak sponsor olmasından hiçbir gocunmam yok. Ama bugün Baykar'ın yaptığından gurur duymamız lazım diyen bu iktidar yandaşları, iktidar mensupları... Bunu yapan bir başkası olsaydı ne diyeyim bunu yapan Koç grubu olsaydı, bunu yapan Özgür Özel'in damadı olsaydı, bunu yapan benim bir şirketim olsaydı o zaman da gurur duyacak mıydınız? Yoksa işte hainler, işte İsrail iş birlikçileri mi diyecektin?

"SİZDE SAMİMİYETİN S'Sİ BİLE YOK"

Bana bunu samimiyetle söylesinler... Tabii bu talebim boşuna.Bunlar da samimiyetin s'si a'sı m'si i'si hiçbiri olmaz y'si de olmaz i'si de olmaz, hiçbiri olmaz. O yüzden söylediklerinin hiçbir geçerliliği yok. Çünkü bunlar olaya göre değil olayı kimin yaptığına göre yani fiile göre değil özneye göre konuşurlar. Özne onlardansa her şey mubahtır. Onlardan değilse herşey günahtır. O yüzden çıkın delikanlı gibi deyin kardeşim 'Bunu biz yapınca oluyor siz yapınca olmuyor'. Ve burada aslına bakarsan şaşırtıcı bir şey de yok.

"YALANCI VE SAHTEKARSINIZ"

İsraille sponsorluk yapan Özel'in damadı olsaydı ne hainliği kalmıştı ne ihaneti. Kendi damatları olunca bunla gurur duyalım diyorlar. Ben gurur duymuyorum ama mutlu oluyorum. Siz öyle değilsiniz. Yalancı ve sahtekarsınız."