Fatih Altaylı'dan Dilruba K'nın tutuklanması kararına tepki: 'Abuk ve hukuken ahlaksız'

Gazeteci Fatih Altaylı, bir vatandaşın sokak röportajındaki demeç nedeniyle tutuklanmasına tepki gösterdi. Altaylı, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını hatırlatarak, adalet sistemini eleştirdi.

12punto

Gazeteci Fatih Altaylı, sokak röportajında verdiği demeç yüzünden tutuklanan Dilruba K. kararına tepki gösterdi.

Altaylı yazısında, 9 Temmuz’da meydana gelen ve 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin ölümüne yol açan kazanın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ı hatırlatan Altaylı, bir vatandaşın sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanmasını eleştirdi.

Fatih Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

“Dilruba K.’nın sözleri, en fazla hakaret olarak değerlendirilebilir ve bunun cezası da bellidir. Birkaç ay hapis cezası ile sonuçlanabilir. İlk suçu olduğu için kararın açıklanması ertelenebilir. Erteleme istenmese bile, birkaç ay hapis cezası yatılmadığı için ceza uygulanmaz. Zaten bu kadar düşük ceza öngörülen bir suç için tutuklama kararı verilmez. Katiller ve eski Kızılay başkanlarının çocukları tutuksuz yargılanırken, kime söylendiği belirsiz bir hakaret suçundan dolayı kimsenin tutuklanmaması gerekir. Abuk ve belki de hukuken ahlaksız olan dava açılması değil, tutuklama kararı verilmesidir. Bu kararlar Türk milleti adına verilmiş olamaz ve vicdani de olamaz. Olsa olsa karar veren açısından ayıp olur.”