Fatih Altaylı'dan şehit cenazelerindeki provokasyonla ilgili çarpıcı iddia! 'Bazı iktidar partisi mensupları...'

Şehit cenazelerindeki provokasyon eylemlerine değinen Fatih Altaylı, “Kimi iktidar partisi mensup ya da destekçileri, bu cenazelere sırf bu amaçla katılıyor, gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın Manisa'daki cenaze töreninde sözlü saldırıya uğradı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Özel’in maruz kaldığı provokasyona sahip çıkarak "Bir tanesi Manisa'da güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu, bu millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Herkese yol geçen hanı demiyor. Sabırla inşallah 31 Mart'a hazırlanacağız. 31 Mart'a öyle hazırlanmalıyız ki, bunların kapımıza uğramaya ne yüzleri ne gözleri olmaması lazım. Sizlerden bunu bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendisine ait web sitesinden yayınladığı ‘İnsan olabilecek misiniz!’ başlıklı yazısında şehit cenazelerinde yaşanan provokasyon eylemlerine dikkat çekti.

"MUHALEFETİ KARALAMAK İÇİN KULLANILIYOR"

Şehit cenazelerinin muhalefeti karalamak için kullanıldığını ifade eden Altaylı, bazı iktidar partisi mensuplarının sırf bu yüzden cenazelere gönderildiğini yazdı.

Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Oraya acıyı paylaşmak, şehide saygı göstermek için gelmiş muhalefet partisi temsilcilerine saldırıyor, şehide ve acılı aileye yapılabilecek en büyük saygısızlığı yapıp, bir cenazeyi siyasi bir kavga yeri haline getirip gidiyorlar.

İktidar beslemesi sözde basın da bu haberleri allayıp, pullayıp muhalefet partilerini terörist gibi göstermek için kullanıyorlar, buralardan bir tek Allah’ın kulu da çıkıp “Bu yaptığınız ayıp artık” demiyor.

Cenazeleri kavga yerine çeviren inek hırsızı şerefsizleri bile eleştirmiyor.

Ve cenazesi sadece ve sadece muhalefeti karalamak için kullanılan o şehitler daha toprağın altına girmeden unutuluyor.

Vur patlasın çal oynasın devam ediyor.

Bu millete saygısı olmayanlar, bu millete hareket edenler asıl o cenazeleri şov yerine çevirenler, siyasete malzeme yapanlardır.

Bunlara milletin bir parçası demek de pek mümkün değildir.

Çünkü millet olmanın gerek şartı, insan olmaktır."