Fatih Altaylı’dan şehit cenazesinde Özgür Özel'e yapılan provokasyona tepki! Çözüm sürecindeki skandalları hatırlattı

Gazeteci Fatih Altaylı, kendisine ait web sitesinde yayınladığı yazısında Manisa’daki şehit cenazesinde CHP lideri Özgür Özel’e provokasyon yapılmasına tepki gösterdi.

12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın Manisa'daki cenaze törenine katıldı.

Camide bir grup, Özel aleyhine sloganlar atarak şehit cenazesini provoke etti.

ALTAYLI'DAN TEPKİ

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün kaleme aldığı yazısının “Gerçek öfke mi, provokasyon mu!” başlıklı kısmında Özel’e yapılan saldırıya tepki gösterdi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDEKİ SKANDALLARI HATIRLATTI

AKP iktidarının çözüm sürecinde neden olduğu skandalları hatırlatan Altaylı, “Zannedersin Habur’da PKK’lıların ayağına devletin savcısını, hakimi yollayıp törenle karşılatan ve göstermelik bir sorgudan sonra serbest bırakan CHP idi, Özgür Özel idi.” ifadelerini kullandı.

Altaylı’nın yazısının ilgili kısmı şöyle;

"PKK’nin 12 askerimizi şehit ettiği saldırılar neye mi yaradı! Neye yaradığını dün Manisa’da gördük.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sağlığında fotoğraf çektirdiği o delikanlının cenazesine katılamadı. Birtakım provokatörler tarafından yuhalandı.

Bu saldırının ilk ve en somut siyasi sonucu budur.

Zannedersin Habur’da PKK’lıların ayağına devletin savcısını, hakimi yollayıp törenle karşılatan ve göstermelik bir sorgudan sonra serbest bırakan CHP idi, Özgür Özel idi.

Zannedersin “açılım süreci” diye bir barış süreci başlatıp valilere “Operasyonlara izin vermeyin” talimatını veren, askeri kışlasına hapsedip, sokakları, neredeyse mülkiyeyi ve adliyeyi PKK’nın insafına emanet eden CHP ve Özgür Özel idi.

Zannedersin Diyarbakır’da kurulan kürsüde Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses ile “Megri megri” diye türkü söyleten CHP, Türk askerini lanetleyen bu türküye eşlik eden de Özgür Özel’di.

O gün tüm bunlara gık demeyenler, dün Kılıçdaroğlu’na, bugün Özgür Özel’e saldırıyorlar."