Fatih Erbakan: Öncelikli mesele anayasa değişikliği değil, ekonomidir

Erbakan, "Şu anda Türkiye'nin öncelikli meselesi anayasa değişikliği değildir. Asıl meselemiz ekonomidir. Vatandaşın geçim derdi ve enflasyondur. Bunların çözülmesi için de şu anda bir anayasa değişikliğine aslında ihtiyaç yoktur" dedi.

12punto

Çeşitli ziyaretler için bulunduğu Kayseri'de konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye'nin öncelikli meselesinin ekonomi olduğunu belirtti.

Özel bir restorandaki kahvaltı programında konuşan Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

Şu andaki sistemde Meclis onaylamasa bile, cumhurbaşkanının kendi belirlediği bütçeyi uygulama imkanı var. Bunlarla beraber de kuvvetler ayrılığı noktasında, HSK'da, Anayasa Mahkemesi'nde, Yargıtay gibi yerlerde doğrudan veya dolaylı olarak Sayın Cumhurbaşkanı, üye sayısının salt çoğunluğunu belirleyebiliyor. Buraların tek bir kişinin iradesi ile kontrol altına alınması söz konusu. Bunun da düzenlenmesi ve bu etkinin tek bir kişinin tahakkümünde olmasının iyileştirilmesi ve ortadan kaldırılması söz konusu olabilir. Böyle bir noktada bizim desteğimiz olur. Bütün bunların yanında asıl meselemiz ekonomidir. Vatandaşın geçim derdi ve enflasyondur. Bunların çözülmesi için de şu anda bir anayasa değişikliğine aslında ihtiyaç yoktur.

Sokak hayvanları meselesine de değinen Erbakan,"Peygamber efendimiz, 'Merhamet etmeyene merhamet edilmez' buyuruyor. Evet, sokaklarda bir tane başıboş köpek kalmasın. Bunu zaten biz bir proje olarak söyledik. Bunların hepsini toplayalım. Kısırlaştıralım. Onların hayatına son vermeyelim. Çünkü bizim inancımızın temeli, bütün mahlukata şefkattir. Böyle merhametsiz bir yaklaşımı Yeniden Refah Partisi olarak kabul etmiyoruz. Bu hayvanların elbette ki toplanması lazım. İnsanların yaşam alanlarından uzaklaştırılması lazım. Ama orada veterinerler gözetiminde en iyi şartlarda yaşamaya devam etmesi lazım. Biz şimdi bu canlara kıyamayız ve bunları öldüremeyiz. Bunların yaşatılması, 'Efendim çok büyük maliyet oluyor' deniyor. Kamuda bir ayda 1 milyon 400 bin lira maaş alan bir müdürümüz bir milyon maaş alıversin. 800 bin lira maaş alan bürokratımız 300 bin lira maaş alıversin de bu hayvanlara bir kaynak bulalım. İmtiyazlı holdinglere 128 kez vergi muafiyeti çıkaracağımıza 28 kez çıkartalım da buradan bu hayvanlara bir kaynak bulalım. Trilyonları faize veriyoruz. Bu kadar israfa bu kadar faize imtiyazlı holdinglere trilyonlar aktarırken bu hayvanları yaşatacak kadar paramız yok mu?" diye konuştu.