Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı 12punto'ya konuştu...

Bugün yurdun farklı yerlerinden yangın haberleri geldi. İzmir, Kahramanmaraş ve Kütahya'da orman yangınları yaşandı. Yangınlar kısa sürede kontrol altına alınırken yangının çıktığı Foça'da Belediye Başkanı Saniye Fıçı 12punto'ya konuştu. Fıçı, "Can ve mal kaybı yok. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor" dedi.

Semih Demirhan

Semih Demirhan

Bugün yurdun farklı yerlerinde yangınlar meydana geldi. İzmir'in Foça ilçesinde Foça Açık Cezaevi İnfaz Kurumu yakınlarındaki otluk alanda başlayan yangın bir süre sonra kontrol altına alındı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. 

BELEDİYE BAŞKANI SANİYE FIÇI: CAN VE MAL KAYBI YOK

Yangının İzmir Foça karayolu kenarında karayolları ekiplerinin metal direk kesme sırasında sıçrayan kıvılcımlardan çıktığı iddia ediliyor. Yangın bölgede yapılan rüzgarın da etkisiyle çok geniş bir alana yayıldı. Foça Açık Ceza İnfaz kurumunun lojmanları boşaltıldı.

Bölgedeki son durumla ilgili 12punto'ya konuşan Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı çıkan yangında can ve mal kaybı olmadığını söyledi. Fıçı, "Cezaevi yakınlarında yangın çıkmıştı çok şükür söndü ve soğutma çalışması devam ediyor. Yangın kontrol altına alınmış durumda" dedi.

BİR YANGIN DA KAHRAMANMARAŞ'DA

Gün içerisinde bir yangın haberi de Kahramanmaraş'dan geldi. Yenidemir Mahallesi kırsalında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince yangına 4 helikopter, 1 İHA, 13 arazöz, 5 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 4 iş makinesi, 6 itfaiye aracı ve 20'si gönüllü 130 personelle müdahale ediliyor. 

KÜTAHYA'DA DA YANGIN ÇIKTI

Öte yandan bu kez Kütahya'daki ormanlık alandan siyah dumanlar yükseldi. Yörgüç köyü yakınlarındaki ormanlık alandan yükselen dumanı gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. 

İhbar üzerine bölgeye Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazöz ve görevlilerin yanı sıra Tavşanlı Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Olay yerine ulaşan ekipler, çam ağaçlarının bulunduğu bölgede etkili olan alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Söndürme çalışmasına havadan helikopterle destek sağlanıyor.