Furkan Bölükbaşı'nın 'Atatürk' paylaşımı hakkında suç duyurusu

Google'daki arama geçmişinde cinsel içerikli film aratmasıyla gündeme gelen Furkan Bölükbaşı isimli kişi tepkilerin ardından Atatürk'le ilgili imalı bir paylaşımda bulundu. Avukat Çağdaş Çelik Furkan Bölükbaşı hakkında suç duyurusunda bulundu.

12punto

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'la yaşadığı 'Lavuk' polemiğiyle gündeme gelen Furkan Bölükbaşı isimli kişinin son olarak Google'daki arama geçmişinde cinsel içerikli film arattığı kendi canlı yayınında ortaya çıktı.

Bölükbaşı'na yönelik sosyal medyada eleştiriler devam ederken bazı sosyal medya kullanıcıları 'link at' diyerek Bölükbaşı'nı tiye aldı.

'ATATÜRK' PAYLAŞIMI

Gelen tepkiler sonrası Furkan Bölükbaşı Mustafa Kemal Atatürk'ün Florya sahilinde denize girdiği ve etrafında toplanan vatandaşlarla birlikte çekildiği fotoğrafı "Link" diye paylaştı. Bölükbaşı'nın paylaşımın ardınan Atatürk'e yönelik yaptığı paylaşımla ilgili tepkiler çığ gibi büyüdü.

BÖLÜKBAŞI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Furkan Bölükbaşı'nın paylaşımının ardından Avukat Çağdaş Çelik savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş Çelik, “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet”, “Kişinin Hatırasına Hakaret”, “Suçu ve Suçluyu Övme”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından Furkan Bölükbaşının cezalandırılmasını istedi.

Çağdaş Çelik'in dilekçesinde Furkan Bölükbaşı'ın daha önce de Atatürk'e hakaret eden beyanları bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Şüpheli Furkan Böllükbaşı’nın yapmış olduğu YouTube yayınında anlık olarak arama geçmişinde 'Türbanlı Simge Sakso Part 2' linkinin çıkması sebebiyle çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, kendisinin suç içerikli paylaşımlarının altına yorum yazarak izlediği videonun linkini istemiştir. Şüpheli ise bunun üzerine kendi izlediği 'Türbanlı Simge Sakso' videosuna benzetme yaparak Atatürk’ün vatandaşlarla denizde yüzdüğü bir fotoğrafını 'Link' başlığıyla paylaşmak suretiyle ülkemizin kurucusu Atatürk’e alenen hakaret etmiştir.”

Avukat Çağdaş Çelik