Bakanlık yeni listeyi açıkladı: O ilde domuz eti tehlikesi!
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıdalara ilişkin güncellenen ifşa listesini yayımladı. Köfteci Yusuf skandalının yankıları sürerken, Konya'daki bir işletmenin Adana köfte ve kebabında da domuz eti tespit edildi. İşte detaylar…
12punto

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ve 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listelerini güncelleyerek yeni ifşaları kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesine 6 yeni ürün eklenirken, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde ise toplam 39 yeni ürün yer aldı.

DOMUZ ETİ SKANDALI
Köfteci Yusuf'ta domuz eti tespit edilmesi gündemdeki yerini korurken, şimdi de Konya'nın Emirgazi ilçesindeki "Muhtar Hanımın Yeri" adlı işletmede Adana köfte ve kebapta domuz eti bulundu.

Bakanlığın açıkladığı listede yer alan bu yeni skandal, tüketicilerde endişe yaratmaya devam ediyor.

SUCUK VE KÖFTEDE KANATLI ET VE SAKAT ÇIKTI
Bakanlığın açıkladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde ise farklı gıda skandalları dikkat çekti. Piliç sucuk, İzmir köfte ve kasap köftede kanatlı eti tespit edilirken, bazı kasap köftelerde hem kanatlı eti hem de sakatat bulundu. Bunun yanı sıra, bir işletmenin piliç köftesinde de sakatat kullanıldığı belirlendi.

Gıda güvenliği konusunda hassasiyetin giderek arttığı bu dönemde, yetkililer tüketicileri etiket ve menşei bilgilerini dikkatle kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

İşte bakanlığın açıkladığı o liste ve markalar...

