Kıymalı börek diye neler yemişiz neler! Bakanlık yeni listeyi yayınladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listeleri, tüketicilerin dikkatini çekerken, bazı gıda ürünlerinde şaşırtıcı bulgulara rastlanıyor. Son testlerde sucukta domuz eti ve gıda boyası, bazı börekçilerin kıyma ve pide yapımında ise taşlık kullandığı tespit edildi.
12punto

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınlamaya devam ettiği ifşa listeleri iştahımızı kesmiş durumda.

Uzayıp giden listelere ve içerikte kullanılan malzeme ve ürünlere bakıldığında çok da haksız sayılmayız.

Son yapılan testlerde; sucuk yapımında gıda boyası, dana kaburga ve sucukta ise domuz eti kullanımı tespit edildi.

Listede yer alan bir börekçide kıyma ve pide yapımında taşlık kullanıldığı görüldü.

TAŞLIK NEDİR?
Kuşlarda taşlık, midenin bir parçasıdır ve proventrikulus adı verilen bezli mideden sonra, ince bağırsaklardan önce yer alır. Tam olarak kuşun gövdesinde, yutak ve kursağın (gıdaların geçici olarak depolandığı bölge) alt kısmında bulunur.

İşte taklit ve tağşiş listesine giren yeni ürünler:




