Gaziantep'te skandal görüntüler: 30 Ağustos'ta Atatürk yerine Haniye'nin fotoğrafını astılar

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Gaziantep'teki kutlamalarda skandal görüntüler kameralara yansıdı. Demokrasi Meydanı'na İran'da suikasta uğrayan Hamas lideri Haniye'nin pankartı asılırken, pankart indirilerek yerine Atatürk pankartı yerleştirildi.

12punto

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan skandal bir görüntüyü sosyal medya üzerinden paylaştı.

Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'na Atatürk'ün değil; İran'da suikasta uğrayan İsmail Haniye'nin pankartının asıldığını ortaya çıktı.

Şencan paylaşımında, "Gaziantep’te Zafer Bayramı kutlamalarında Demokrasi Meydanına Hamas Liderinin fotoğrafını asmışlar. Atatürk’ün fotoğrafları olmadığı için Gazilerimiz alanı terk ederek, protesto ediyorlar. Yazıklar olsun" ifadelerini kullanırken Haniye pankartı bölgeden kaldırılarak Atatürk pankartı asıldı.

Şencan o gürüntüleri, "Gaziantep, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Gereken yapılmıştır" ifadelerini kullanarak, "Öncesi/Sonrası" diyerek paylaştı.

İşte o anlar:

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, X üzerinden yaptığı, pankartın indirildiği görüntüleri paylaştı. 

'BİR HATA DEĞİL KASIT VE GAFLETTİR'

Meriç Haniye posterinin asılmasına tepki göstererek şunları kaydetti:

"Gaziantep Demokrasi Meydanı’ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, Atatürk ve Türk Bayrağı’nın yer alması gerekirken, İsmail Haniye'nin posterinin sergilenmesi kabul edilemez!

Cumhuriyet’in kurucu iradesine, temel değerlerine ve milli bayramlarımıza karşı hasmane tutumlara, duyarsızlığa hiçbir surette taviz vermeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bağımsızlık ruhunu hiçe sayan bu tavır, kabul edilebilir bir hata değildir; tam anlamıyla bir kasıt ve gaflettir!"

Meriç ayrıca Sözcü TV'de yaptığı değerlendirmede görüntüler için, "Bir Gaziantepli olarak herkesten özür diliyorum" dedi.

Meriç ayrıca, Gaziantep Valiliği'ni işaret ederek, konuya ilişkin bilgileri olduğunu ve yetkinin Valilikte olduğunu kaydetti.

İşte o görüntüler: