Gebze Belediyesi'nden bir acayip savunma: 'Kitap fuarını hayvanseverlik kisvesiyle adeta bastılar'

Gebze kitap fuarında, Gebze Belediyesi tarafından öldürülen canlar için protesto düzenlendi.

12punto

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 11 Ekim’de, 43 hayvanın "Keta-Control" isimli ilaçla öldürülmesine tepkiler sürüyor.

Hayvan hakları savunucuları, dün (18 Ekim) Gebze Belediyesi’nin organize ettiği Gebze Kitap Fuarı’nda eylem düzenledi.

Sivil toplum örgütleri ve sanatçıların da olduğu grup, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün istifa etmesini talep etti.

Hayvanların öldürülmesinden sonra Metis Kitap, Ayrıntı Yayınları, İthaki Yayınları, Can Yayınları gibi pek çok yayınevi, fuardan çekildiklerini duyurmuştu.

SLOGANLAR, MÜZİKLE ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Belediye önünde yapılan açıklamada, hayvan katliamından sorumlu kişilere karşı herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çekildi ve belediyenin hayvan hakları savunucularına yönelik suçlamaları reddedildi.

Kitap fuarında da benzer açıklamalar yapılırken, yurttaşlara bulundukları bölgelerdeki barınakları kontrol etmeleri çağrısı yapıldı. Eylem sırasında atılan sloganlar müzikle engellenmeye çalışıldı; ancak protesto fuar önünde devam etti.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Gebze Belediyesi ise yaptığı açıklamada, hayvan hakları savunucularının eylemini “baskın” olarak değerlendirdi.

“Ve bunu da yaptılar. Kitap fuarımızı sözde hayvanseverlik kisvesiyle adeta bastılar. Yaptıkları vandallıkla fuarda bulunan çocuklarımızın kalplerini titrettiler. Gerçek birer hayvansever olarak yetiştirmeye çalıştığımız, başıboş sokak hayvanlarından korumak için bütün imkanlarımızı seferber ettiğimiz çocuklarımızı üzdüler.

“Kitaba, kültüre, düzene, çocuğa, insana ve hayvana yönelmiş bir tehdit olduklarını bir kez daha gösterdiler. Kınıyoruz.”