Gece kulübü yangınında itfaiye raporu çıktı!

İstanbul'da bir gece kulübünde meydana gelen yangında 29 kişi karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Yangının elektrik panosundaki patlamalar ve çeşitli ihmaller sonucu çıktığı belirtildi.

12punto

İstanbul’da bir gece kulübünde meydana gelen yangınla ilgili itfaiye raporu yayımlandı. Raporda, yangının elektrik panosundaki patlamalar ve çeşitli ihmaller sonucu çıktığı vurgulandı. Karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle 29 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi’nde bulunan ve yangının çıktığı gece kulübünde soruşturma yürüttüğü ifade edildi.

İBB İtfaiyesi’nin raporuna göre, yangının, yalıtım, döşeme ve izolasyon malzemelerinin tutuşmasıyla hızla yayıldığı kaydedildi. Acil durum aydınlatmalarının ve yönlendirme levhalarının işlevsiz olduğu, yangın söndürme sistemlerinin çalışmadığı bildirildi.

Yangın sırasında hayatını kaybedenlerin itfaiye ekipleri tarafından hareketsiz bulunduğu, ölümlerin karbonmonoksit zehirlenmesinden kaynaklandığı raporda yer aldı.

Bilirkişi raporunda, yangına neden olan ihmallerin ve kusurların detaylı bir şekilde incelendiği, iş yerindeki tadilatın aceleyle yapıldığına dikkat çekildi. Yangının kaynağının ana salonda bulunan kaynak makinesi olduğu ve yanıcı malzemelerin alev almasıyla yayıldığı belirtildi.

Raporda, yangının geç fark edilmesi ve hızla yayılmasının sebepleri üzerinde duruldu. İhmal ve kusurları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 12 şüpheliden 9’unun tutuklandığı, diğerlerinin serbest bırakıldığı açıklandı.