Genç kız sosyal medyadan tehdit edildiğini duyurmuştu: Discord için harekete geçildi

İstanbul'un Fatih ilçesinde iki genç kadını katledip intihar eden Semih Çelik'in cinayetlerine destek veren sosyal medya grupları olduğu ortaya çıktı. Discord üzerinden canlı yayın yapan kişilerin kız çocuklarını tuzağa düşürerek şantaj yaptığı belirlendi.

12punto

İstanbul'da Semih Çelik adındaki katil önce Eyüpsultan ilçesinde Ayşenur Halil'i, daha sonra da Fatih Edirnekapı Surları'nda İkbal Uzuner'i canice öldürdü. 

Daha sonra surlardan atlayarak intihar eden Çelik'i sosyal medyada destekleyen hesaplar olduğu belirlendi.

Anlık görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord üzerinden toplanan kişilerin, reşit olmayan kız çocuklarını tuzağa düşürerek cinsel istismarda bulundukları belirlendi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun haberine göre zanlılar, kız çocuklarını tehdit ederek istismarda bulundu ve paralarını gasp etti.

Semih Çelik ile aynı sitelere girdiği ortaya çıkan hesapların yaptığı paylaşımlardaki ifadeler kan dondurdu.

DİSCORD ÜZERİNDEN CİNSEL İSTİSMAR

Anlık görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord üzerinde de toplanan bu kişilerin, özellikle kız çocuklarını tuzağa düşürerek cinsel istismarda bulundukları belirlendi.

Zanlıların kız çocuklarını adres ve ailelerinin bilgileriyle tehdit ederek santaj yaptığı ve paralarını gasp ettiği ortaya çıktı.

"KRALI GELSİN BU İŞE DEVAM EDECEĞİZ"

Kız çocuklarını kişisel verisiyle şantaj şapan şahıslar, Discord'ta itirafta bulunup şu ifadeleri kullandılar: 

"Kralı gelsin bu işe devam edeceğiz. Şantaj ile paramızı kazanıyoruz. İnsanlara kendini kestirdik diye bunlar oldu."

MOZART İSİMLİ KULLANICI YAKALANDI

Olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord'da Mozart kullanıcı adıyla küçük yaştaki kızlara şantaj yapan şahıs T. Develioğlu'nun yakalandığını duyurdu.