Gökhan Günaydın açıkladı: CHP yerel seçimlerde nasıl kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 12punto.com.tr'nin Youtube kanalında yayınlanan Tuncay Mollaveisoğlu ile 12'den programına konuk oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Günaydın, CHP'nin yerel seçimlerde nasıl kazandığını açıkladı.

12punto

Yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkan CHP'nin kazandığı bu başarının ardındaki sebepleri açıklayan Günaydın, başarıdaki temel nedenlerden birini 'değişim' olarak nitelendirdi. 

Günaydın şöyle konuştu:

"22 yıllık AKP iktidarı var ve 22 yıl AKP neredeyse hep kazanmış. Maalesef 2023 yılının genel seçimlerini kaybetmişiz. 14 ve 28 Mayıs’ta hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçiminde geride kalmışız. Bu çok büyük bir hayal kırıklığı yaratmış. 

Ve üzerinden daha bir yıl geçmeden yerel seçimlerde Türkiye'nin birinci partisi olmuş Cumhuriyet Halk Partisi. Buna yurttaşı ikna edebilmek kolay değildi. 

Şüphesiz insanların içerisinde özellikle Türkiye'nin demokrat ilerici tabanı içerisinde bir umut, bir beklenti hep vardı. Ama bundan da öte Türkiye'nin iyi yönetilmediğini gören milyonların, AKP'ye, MHP'ye oy vermiş yurttaşın da bir arayışı vardı. 

Tabii Cumhuriyet Halk Partisi'nde de bir değişim süreci yaşandı. Bu bağlamda, kaybeden parti artık kazanan parti pozisyonuna dönecek mi soru işaretleri de vardı.

DOĞRU ARAŞTIRMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Peki biz yalnızca bu umut üzerinden mi konuştuk? Hayır, ölçtük. Yani siyaset bilimi araştırma yaptırıyor ve bu araştırmalar basitçe anket değil. Alt kırılımlara bakarak yurttaşın CHP'ye, AKP'ye, MHP'ye oy veren yurttaşın aynı konuda nasıl farklı düşündüğünü, nerelerde birleştiğini görüyorsunuz ve buralardan bir politika seti örmeye başlıyorsunuz. Bu bence kıymetli. Ayrıca da güvenilir araştırma yapıyorsunuz. Biz araştırmalarımızı hep kendimize yaptık. CHP’yi yukarıda gösteren araştırmalar değil. Neyse CHP onu gösterin!

"AÇIK FARKLA ALACAĞIZ"

Ben sizin programdan sonra 31 Mart günü bir video çektim kendim ve bunu da X'e koydum. Halen 31 Mart 2024 tarihine dönerse yurttaşlar orada o videoyu görürler.

Şunu söyledim ben; örneğin İstanbul Belediyesi'ni, Büyükşehir'i açık farkla alacağız.

14 ilçe belediyemizin tamamını muhafaza edeceğiz ve yanına 10 belediye koyacağız dedim.