Görür'den Üşümezsoy'a: İstanbul'da deprem olacak! 'Titre taşımak bilim adamı yapmaz'

Deprem uzmanı Naci Görür, Naci Görür, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Görür, İstanbul'da büyük deprem beklemediğini söyleyen Şener Üşümezsoy'a yanıt olarak "Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" dedi.

12punto

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da büyük deprem beklediğini söyleyen Şener Üşümezsoy'u eleştirdi.

Prof. Dr. Naci Görür, deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un İstanbul'da büyük deprem beklemediğine yönelik açıklamalarına isim vermeden, "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" şeklinde yanıt verdi.

Görür, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, son günlerde Marmara'da meydana gelen depremleri değerlendirdi. Görür'e, bazı deprem uzmanlarının Adalar'da böyle bir fay olmadığı ve söz konusu bilgilerin rant amaçlı olduğu yönündeki ifadeleri soruldu.

Görür, "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" dedi.

"BİNLERCE İNSANIN GÜNAHINI YÜKLENMEKTİR"

İstanbul'da deprem olmayacak demenin büyük bir vebalin altına girmek olduğunu ifade eden Görür, bu tür sorumsuz ve bilgiye dayanmayan açıklamaların milyonlarca insanın can güvenliği noktasında risk oluşturduğunu belirtti. "Bu kadar sorumsuz, bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir" şeklinde konuştu.