Gözler İstinaf Mahkemesi'ne çevrildi: AKP kulislerinde İmamoğlu davasına ilişkin konuşulanlar ortaya çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'ahmak davası'nın AKP'de çatlak yarattığı iddia edildi. Bazı AKP'li kurmaylar, İstinaf Mahkemesi'nin kararı onaması durumunda İmamoğlu'nun siyasi aktör olarak daha da güçleneceğini düşünürken, bazı kurmaylar ise tam tersi yorumu yapıyor.

12punto

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verdi.

İmamoğlu hakkındaki dava için gözler İstinaf Mahkemesi'ne çevrilirken, AKP kulislerinde konuşulanlar ortaya çıktı.

"KARAR ONANIRSA İMAMOĞLU DAHA DA GÜÇLENECEK"

Cumhuriyet’in haberine göre, AKP’de bazı kurmaylar, “İstinaf Mahkemesi'nin İmamoğlu ile ilgili kararı onaması durumunda, İmamoğlu’nun siyasi aktör olarak daha da güçleneceği” değerlendirmelerini yaptı.

Ayrıca partiden “Halk arasında ‘mağdur’ ve ‘İktidar tarafından engelleniyor’ algısı oluşabilir. Bu durumdan parti sorumlu tutulabilir. Ülke üzerinde yargının ‘bağımsız olmadığı’ değerlendirmeleri de kamuoyu önünde muhalefet cephesince tartıştırılır. Ülkenin bu tartışmaların içine çekilmemesi gerek. Bu nedenle İmamoğlu’na siyasi yasak gelmemeli” yorumları da geldi.

TERSİNİ DÜŞÜNENLER DE VAR

Partide bazı kurmaylar ise bunun tam tersini düşünüyor.

İmamoğlu’nun 2019 yılından bu yana “bir belediye başkanı gibi değil, ülkenin cumhurbaşkanı gibi davrandığı” da ileri sürülüyor.

Bu kurmaylar, “İstanbul’da pek çok sorun olmasına karşın ekranlarda iktidar üzerinden politika yürütüyor. Bu yönüyle vatandaşların bir kısmından destek görüyor. Ancak bu durum söz konusu hakareti masum kılamaz. Bunun bir cezası olmalı. Kimse kamu görevlisine hakaret etmemeli” görüşünü savundu.