'Günaydın demek cahiliye adetidir' demişti: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ahmet Hakan'a böyle seslendi...

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk gezisinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kendisine, "günaydın" dediğini yazdı.

12punto

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 2021 yılında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, "Günaydın demek cahiliye adetidir" sözlerini hatırlatacak türden bir yazı kaleme aldı. 

'GÖRDÜNÜZ DEĞİL Mİ, GÜNAYDIN DİYORMUŞUM'

Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk gezisinde yer alacağı için havalimanına gittiğini ve Erbaş'ın kendisine, "Üstüne basarak, altını çizerek 'Günaydın' dediğini" yazdı.

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ardından da “Gördünüz değil mi Ahmet Bey. Günaydın diyormuşum” dedi.

Gülüştük.

Ali Erbaş Hoca’nın geziye katılma nedeni Arnavutluk’ta Türkiye’nin desteğiyle yapılan Namazgâh Camisi’nin açılışını gerçekleştirmekmiş."

NE OLMUŞTU?

Erbaş’ın Yeni Şafak’ta 3 Temmuz 2015 günü yayımlanan “Aranızda selâmı yayınız” başlıklı yazısında ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan “Ramazan Günlükleri – II” adlı kitapta (2019. Ankara. Sf: 66) yer alan ve "Günaydın demek cahiliye adetidir" anlamına gelen sözleri 2021 yılında gündem olmuş ancak Erbaş bu ifadeleri kullanmadığını belirterek tekzip etmişti.