Haluk Levent'ten deprem konutlarından alınan yüksek KDV'ye tepki

İhtiyaç sahiplerine uzattıkları yardım eliyle Türkiye'nin her yerinde büyük bir saygı gören AHBAP Derneği başkanı şarkıcı Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hükümete, yapılan yardımlar üzerinden yüksek oranda KDV alınmaması çağrısında bulundu.

12punto

Özellikle 6 Şubat depremi ardından 10 ili birden etkileyen büyük yıkım sonrası harekete geçen ve taşın altına elini uzatan isimlerden biri de AHBAP Derneği başkanı Haluk Levent olmuştu.

Dernek üyeleri ve yardımseverlerin desteğiyle birlikte evlerini kaybeden depremzedeler için konutlar yapma sözü veren ve bu sözünü de gerçekleştiren Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yardım ellerini uzatmak için çaba gösterirken KDV oranlarının yüksekliğine takıldıklarını belirtti. 

Haluk Levent başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilere çağrıda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"3 yıl önce ülkemin her tarafında yangınlar vardı. 

Ve Ahbap Derneği olarak bir yangın söndürme helikopteri getirmiştik.

Marmaris yangınlarında 18 gün çalışmıştı.

O dönemde 1 milyon Euro’ya yakın para ödemiştik.

Ama en şaşkın kaldığımız durum devlete ödediğimiz 200 bin Euro stopajdı.

Mevzuat dendi.

Araştırdık doğru çıktı.

O anda devlet memurunun yapabileceği bir şey yoktu maalesef.

Sineye çektik.

6 Şubat depreminden sonra da yüzlerce konut yaptık.

Yapmaya da devam ediyoruz.

Hepimizin beklentisi olan yüzde 1 lik KDV yüzde 20 oldu.

Sağdan soldan bayağı para bulduk ödedik ödüyoruz

Yine araştırdık.

Yine mevzuat.

Hep mevzuat.

Başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilere çağrımdır.

Bu durum için bir kanun değişikliği gerekiyor biliyorum.

En azından halk yararına, kamu yararına elinden geleni yapmaya çalışan dernek ve kurumlara KDV oranlarında, stopaj oranlarında iyileştirmeler getirilsin.

Lütfen"

DEPREM ZAMANI KIZILAY ÇADIRLARI PARAYLA SATILMIŞTI

Şimdilerde yardım amaçlı yaptıkları konutların KDV tutarlarını ödemeye çalışan ve bu yüzden tepkisini ortaya koyan Haluk Levent, 6 Şubat depremi sonrası depremzedelere çadır sağlamak üzere Kızılay'a başvurmuş yardım amaçlı kurulmuş olan bir kurumdan yurttaşların ihtiyacı olan çadırları para vererek almak zorunda kalmıştı. Haluk Levent, tıpkı şimdi olduğu gibi o zaman da bu yapılanlara tepki göstermiş ve katıldığı bir canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şu anda konteynerler yerleşiyor. Yarından itibaren vatandaşların geçişi yapılacak. Kızılay çadırları konusunda daha önce belirtmiştim. Bu çadırlar sadece AHBAP'a satılmadı. Üç, dört kuruluşa satıldı. AHBAP bunu gördü ve hemen aldı bu konuda doğru yaptığımızı düşünüyoruz.

Burada insanlar ölüyordu. Donuyorlardı. İnsanlar ölülerini dahi taşıyamıyorlardı. Evet AFAD gelmiş ama eksik çok, yetişemiyor kimse. Burada insanlara çadır lazım, ben çadır bulamıyorum bazıları istismar edip çadırları stoklamış. Söylediğimiz çadırlar ancak bugün geldi ancak Kızılay'dan alınan çadırlar hemen vardı.

Benim o anda Kızılay'danmış, şundanmış, bundanmış deme lüksüm yoktu. Ben Kızılay'ın satış yaptığını öğrendim ve o an bunu sorgulayacak zamanım yoktu"