Hastane çetesi skandalı: 12 bebek ölümüne neden oldu!

Sağlık dünyasını sarsan bir skandal, yeni doğum yapan bir annenin şikayetiyle ortaya çıktı. İstanbul merkezli çete, hastanelerde bebekleri yoğun bakıma alarak 12 bebeğin ölümüne yol açtı. Çetenin günlük 8 bin TL karşılığında bebekleri gereksiz yere yatırdığı ve haksız kazanç sağladığı belirlendi. Skandalın detayları şoke ediyor...

Gamze Tamer

Yeni doğum yapmış bir annenin şikayeti, Türkiye'yi sarsan bir sağlık skandalını gün yüzüne çıkardı. Yenidoğan ünitesine çöken hastane çetesi, anlaşmalı hastanelerin yoğun bakım ünitelerini günlük 8 bin TL karşılığında dolduruyormuş.

BEBEKLERİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR

Aralarında doktorların ve hemşirelerin de bulunduğu çetenin, 12 bebeğin ölümüne yol açtığı iddia ediliyor. Gazeteci Emrullah Erdinç, bu korkunç durumu YouTube kanalında paylaştığı görüntü ve ses kayıtlarıyla duyurdu.

 

ANNENİN İFADESİYLE SKANDAL BAŞLADI

Gazeteci Emrullah Eredinç'in YouTube kanalında yayınladığı videoda yer alan skandal, bebeğinin 14 gündür kendisine gösterilmediğini ve süt bile veremediğini söyleyen bir annenin şikayetiyle ortaya çıktı. Anne, doğum öncesinde sağlıklı olan bebeğinin neden yoğun bakıma alındığını sorguladı.

HAKSIZ KAZANÇ VE ÇETENİN YÖNTEMLERİ

Çetenin, günlük 8 bin TL'lik fatura keserek, gereksiz yere hastanelerde yatmaması gereken bebekleri yoğun bakıma yatırdığı ve böylece 1 milyardan fazla haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Anlaşmalı Hastaneler ve Tutuklamalar

Çete, belirli hastanelerle anlaşarak yoğun bakım ünitelerini dolduruyormuş. Yakın zamanda, bu çeteyle ilişkili bazı 112 personellerinin de tutuklandığı bildirildi.

GENÇ HEMŞİRENİN ÇARESİZLİĞİ

23 yaşındaki bir hemşire, yoğun bakımda 9 bebeğin bulunduğunu ve ailelerinin beklediğini belirterek, "Bu bebeklerden birine bir şey olursa ne yapacağım?" diye sordu.

KORKUNÇ TALİMATLAR

Çete üyelerinden biri, "Bir şey olursa doktoru ararsın" derken, bir diğerinin yanıtı ise dehşet vericiydi: "Ex olursa fişi çek."

İDDİALAR YAYILIYOR

Skandalın çoğunlukla İstanbul'da yaşandığı, Çorlu ve Tekirdağ'da da benzer olayların bulunduğu iddiaları araştırılıyor. Erdinç, video ve ses kayıtlarını sansürsüz paylaştığını ve olayların çok daha derin olduğunu ifade etti.