Hastaneye yatırıp okuldan atmışlar: Darbeden önce generale 'gizli yapı var' demiş

Kara Harp Okulu öğrencisi Hüsnü Kuzuluk'un 2013'te o dönem korgeneral olan Salih Zeki Çolak'ın okul ziyareti sırasında önünü keserek okulda gizli bir yapılanma olduğunu söylediği ortaya çıktı. Hüsnü Kuzuluk'un olayın ardından GATA'ya yatırılarak 'paranoid psikoz' teşhisiyle okuldan atıldığı öğrenildi.

Ersin Eroğlu

Ersin Eroğlu / 12punto ÖZEL

Kara Harp Okulu öğrencisi Hüsnü Kuzuluk'un 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın 2013'teki okul ziyareti sırasında önünü keserek okulda gizli bir yapılanma olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Hüsnü Kuzuluk, 2013 yılında korgeneral olan Salih Zeki Çolak'a kendisiyle komutanlarının uğraştığı, notları ile oynandığı, özel yapılanmanın kendisi gibi bir gruba işkence yaptığını söylediği öğrenildi.

12punto'nun ulaştığı 29 Haziran 2015 tarihli doktor raporunda yazılanlara göre Hüsnü Kuzuluk'un bu davranışının ardından 'paranoid psikoz' teşhisi konularak askeri okulla ilişkisi kesildi.

Salih Zeki Çolak 15 Temmuz gecesi gelen ihbar üzerine bir hareketlilik olup olmadığını görmek için Kara Havacılık Komutanlığı'na gitmişti. Çolak gecenin ilerleyen saatlerinde derdest edilerek Akıncı Üssü'ne götürülenler arasındaydı.

Okulla ilişiği kesilen Hüsnü Kuzuluk hayatının ilerleyen döneminde çeşitli zorluklar yaşayarak hayatına infaz koruma memuru (gardiyan) olarak devam etmek zorunda kaldı.

2014'TE BİMER'E İHBAR ETMİŞ

FETÖ’nün sağlık raporuyla okuldan attığı Kara Harp Okulu öğrencisi Hüsnü Kuzuluk 2014’te Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapıyı anlatan dilekçeler yazdı. Kuzuluk'un dilekçelerinde ihbar ettiği birçok asker ise 15 Temmuz’dan sonra tutuklandı. FETÖ’nün sistemli şekilde yapılanma halinde olduğu anlatılan dilekçelerde, FETÖ’cüler için “Cemaat tıpkı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde olduğu gibi TSK’da da yapılanmak istiyor” diyen Kuzuluk paralel yapının TSK bünyesindeki Tayin Daire Başkanlığı’nı ele geçirdiğini öne sürdü.

Kuzuluk'un dilekçelerine eski albay İlhami Polat, “İddialarınızı doğrulayacak bir bulguya rastlanılmamıştır” diye yanıt verdi. İlhami Polat, darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabah ülkeden firar etti.

 

ŞOK MANGALARI NEDİR

FETÖ'nün TSK içerisinde yapılanmaya devam ederken ordu içerisinde çoğunluğu ele geçirmek, rütbeli personelin tamamının örgüt üyelerinden oluşmasını sağlamak amacıyla kendisinden olmayan askeri öğrencileri daha göreve başlamadan çeşitli yöntemler kullanarak askeri okullardan 'şok mangaları' ile tasfiye ettiği ortaya çıkmıştı.

Örgütün orduda çoğunluğu elde etmeye başladığı dönemlerde FETÖ mensubu olmayan öğrencilere baskı ve şiddetini arttırdığı, bunun da okuldan ayrılan öğrenci sayısına yansıdığı belirlenmişti.