Hizbullah: "Yoğun saldırılar Hizbullah’ın İsrail-Hamas savaşına tam olarak girmeye karar verdiği anlamına gelmiyor"

Hizbullah Sözcüsü Rana Sahili, "Hizbullah’ın İsrail’e saldırılarını yoğunlaştırmasının nedeni Hizbullah’ın İsrail-Hamas savaşına tam olarak girmeye karar verdiği anlamına gelmiyor" dedi.

İHA

Hizbullah Sözcüsü Rana Sahili, Lübnan topraklarından İsrail’e gerçekleştirilen saldırılara ilişkin konuştu. Sahili, "Hizbullah’ın İsrail’e saldırılarını yoğunlaştırmasının nedeni Hizbullah’ın İsrail-Hamas savaşına tam olarak girmeye karar verdiği anlamına gelmiyor. Bunlar henüz ufak çatışmalar ve Siyonistlere bir uyarı" dedi.

Öte yandan İsrail, Gazze Şeridi'nde devam eden bombardımanın ortasında başka bir cephe açılması korkusu artarken, Hizbullah'la yaşanan ölümcül çatışmaların ardından Lübnan'la olan kuzey sınırını kapalı askeri bölge ilan etti. 

Bu karar, bugün İsrail tarafından topçu ateşiyle karşılanan Hizbullah saldırılarında bir İsraillinin öldürülmesinin ardından geldi.

İsrail'in bu hamlesi, Hizbullah'ın ikinci bir cephe açarak Gazze Şeridi'ndeki Hamas savaşçılarının yardımına koşması olasılığına karşı alınmış bir önlem olarak görüldü.