Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'ten 'Ogün Samast' açıklaması: 'Bizi yasın en ağır günlerine geri yolladılar'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği silahlı saldırıda katleden Ogün Samast geçtiğimiz günlerde serbest kaldı. Rakel Dink, Samast'ın tahliyesine ilişkin, “Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi” dedi.

12punto

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine ilişkin Dink’in eşi Rakel Dink açıklamalarda bulundu.

“YASIN EN AĞIR GÜNLERİNE GERİ YOLLADILAR BİZİ”

Cumhuriyeti’n 100. yılında Azınlık Hakları Konferansı’nın açılışında konuşan Dink, “Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi” dedi.

“Biz zaten yıllardır katillerle aynı havayı soluyoruz” diyen Rakel Dink, “Dink’in ölüm emrini verenlerin aramızda dolaştığını biliyoruz zaten. Sabahattin Ali’nin, İlhan Erdost’un, Zeki Tekiner’in, Uğur Mumcu’nun, Musa Anter’in katilleriyle aynı havayı soluduğumuzu bilmiyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

"DEMOKRATİKLEŞME İÇİN OLMAZSA OLMAZ DEDİK"

Dink, ayrıca şunları söyledi: 

“Mesele hiçbir zaman şu ya da bu kişinin 3-5 yıl fazla ya da az ceza alması değildir. İlk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söyledik. Bu davada adaletin yerini bulması ülkenin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır dedik.”