İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'teğmen yemini' tepkisine çarpıcı eleştiri: 'Dün katil, bugün kardeşim diyen'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuştu. Erdoğan, gündem yaratan teğmenlerin kılıçlı yemini ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir yanıt geldi.

12punto

Erdoğan konuşmasında, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yeminine şu ifadeler üzerinden sert tepki gösterdi:

"BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ?"

15 Temmuz'da ordumuzu ölümcül bir urdan kurtardık ve şimdi ordumuz aslına özüne döndü. Malazgirt'teki ruh, istiklal harbimizdeki ruh ordumuzda yeniden vücut buluyor.

FETÖ'cü hainlerden temizlendikçe ordumuz vatan savunmasında destanlar yazıyor. Bu ordu milletindir ve milletin gözbebeğidir. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz.

Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek.

Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir."

İMAMOĞLU'NDAN GEÇ GELEN TEPKİYE ELEŞTİRİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra gösterdiği tepkiyi eleştirdi.

Erdoğan'ın sözlerini "Her olaydan darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin" ifadeleriyle eleştiren İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmeye gönderme yaparak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve teğmenlerimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı siyaset üstüdür. 

Genç teğmenler en mutlu ve onurlu günlerinde büyük bir coşku içinde ülkenin kurucusuna olan saygılarını ifade etmek istediler, hepsi bu.

Her olaydan, darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin, gençlerimize yazık etmeyin. Sevgili gençler ve ailelerine sesleniyorum; dün “katil” dediğine bugün “kardeşim” diyen zihniyetten, her şeyi siyasi menfaatine kullanan, milleti bölen bu akıldan milletçe ilk seçimde kurtulacağız. Yaşasın Cumhuriyet. 

Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk."