İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki farklı Hamas hedeflerini vurmaya başladı.

AA

İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadının İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattığını duyurmasıyla hareketlenen bölgede İsrail'in karşı saldırıları giderek artıyor.

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren roketlerin fırlatıldığı Gazze Şeridi'ne doğru saldırı başlattığını duyurdu. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, sabah saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik başlatılan saldırılarda 5 İsraillinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İSRAİL'DE SAVAŞ SİRENLERİ ÇALIYOR

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog "İsrail zor bir zamandan geçiyor" derken İsrail Savunma Bakanı Gallant "Hamas, bu sabah büyük bir hata yaptı ve İsrail'e karşı savaş başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri, tüm sızma noktalarında düşmanla savaşıyor. İsrail, bu savaşı kazanacak" açıklamasında bulunmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada "Şabat ve Simchat Torah bayramında Kudüs de dahil olmak üzere İsrail genelinde aralıksız roket sirenleri çalıyor. İsrail, Hamas terör örgütü tarafından gerçekleştirilen terörist sızmalar altındadır. Kendimizi korumak için her şeyi yapacağız" dedi.