İsrail'e ticareti savunan AKP'li Nihat Zeybekci'den iş dünyasına sitem: 'Tek konuşan biz olmuşuz...'

İsrail'le yapılan ticareti "Katliamı şiddetle kınıyoruz, eyvallah ama diğer taraftan da İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke” sözleriyle savunan AKP'li Nihat Zeybekci, konuya ilişkin iş dünyasının sessizliğine tepki gösterdi.

12punto

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci'nin İsrail'le yapılan ticareti savunması gündemdeki yerini koruyor.

Zeybekci'nin "Yani eyvallah, İsrail'in Müslümanlara yaptığı bebek katliamını nefretle kınıyoruz. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke" değerlendirmesi tartışmalara neden oldu.

Tepkilerin ardından sözlerinin arkasında olduğunu belirten Zeybekci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sözlerine destek vermeyen iş dünyasının sessizliğini gündeme getirdi.

"Bizim dile getirdiğimiz sorunun asıl muhatabı olan kurumlar, kuruluşlar, birlikler, ...siad'lar, mensuplarının menfaatlerini korumak, sorunlarının takipçisi olmak yerine sessizliği tercih etmeleri..." diyen Zeybekci, "Tek konuşan biz olmuşuz, olsun varsın" şeklinde tepki gösterdi.

Nihat Zeybekci'nin, X hesabından yaptığı paylaşım şöyle: