İstanbul Barosu’ndan 103. Yılında Kars Antlaşması Paneli

Kars Antlaşması’nın 103. yıl dönümünde İstanbul Barosu’nda bir panel gerçekleştirilecek. Yazarlarımız Prof. Dr. Barış Doster ve Av. Hüseyin Özbek’in de konuşmacı olarak katılacağı panel, 11 Ekim Cuma günü saat 17.00’de İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda.

12punto

13 Ekim 1921 tarihinde Türkiye ile Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan arasından imzalanan Kars Antlaşması; ülkemizin doğu sınırlarının belirlendiği, Çarlık Rusyası’na verilmiş olan kapitülasyonların kaldırıldığı ve Sevr’in hükümsüz ilan edildiği bir antlaşma olması nedeniyle büyük öneme sahip.

İstanbul Barosu Cumhuriyet Araştırmaları Merkezi (CUMER) bu önemli anlaşmanın yıl dönümünde “103. Yılında Kars Antlaşması Paneli” düzenliyor.

Açılış konuşmasını İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç’ın yapacağı panelin sunumunu İstanbul Barosu CUMER Sözcüsü Av. Gülseren Aytaş yapacak. Moderatörlüğünü TBB önceki Başkan Yardımcısı ve İstanbul Barosu önceki Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek’in gerçekleştireceği panelin konuşmacıları; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster ve Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu.

11 Ekim Cuma günü saat 17.00’de başlayacak olan panelin adresi İstanbul Barosu Konferans Salonu (Baronun Beyoğlu’ndaki Merkez binasında).