İstanbul merkezli bir tefeci çetesi çökertildi: 100 milyon lira haksız kazanç elde etmişler

İstanbul merkezli dört ilde tefecilik yaptığı iddia edilen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

12punto

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, örgütlü tefecilik yaptığı tespit edilen silahlı suç örgütüne yönelik 18 Ekim'de İstanbul, Adana, Adıyaman ve Ankara'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

13 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyonda gözaltına alınan 13 şüphelinin, vatandaşlara ve esnafa yüksek faizle borç para verdikleri, karşılığında ise yüksek tutarlarda çek ve senet aldıkları tespit edildi.

100 MİLYON LİRALIK KAZANÇ

Örgütlü tefecilik, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli tehdit ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işleyen şüphelilerin toplamda 7 eylem gerçekleştirdiği tespit edildi. Ekipler, zanlıların mağdurlardan elde ettikleri paralar, taşınmazlara ait tapular ve imzalatılan çek ile senetler aracılığıyla toplamda 100 milyon lira haksız kazanç sağladığını ortaya koydu.

8 TABANCA VE 10 TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

Zanlıların adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda, 8 tabanca, 10 tüfek, 1456 fişek, 2 çelik kasa, 157 tapu belgesi, 42 çek ve senet türünde belge, imzalı boş 115 doküman, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, 3 araç ruhsatı, 20 mağdura ait olabileceği değerlendirilen araç anahtarı, 16 dijital materyal, kriminal kayıtların bulunduğu 14 ajanda ve klasör gibi suça konu belgeler ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.